Světová superstar Katy Perry pokřtí loď Norwegian Prima

Lodní společnost Norwegian Cruise Line, inovátor v celosvětovém cestování na výletních lodích, oznámila, že Katy Perry, světoznámá popová ikona a porotkyně „American Idol“, se stane kmotrou její nejnovější a inovativní lodi Norwegian Prima, která vypluje na moře v srpnu 2022.

Námořní tradice křtu lodí

Tato uznávaná tradice jmenování kmotry lodi je známá několik století a je velmi důležitým ceremoniálem při každém spuštění nové lodi na vodu. V průběhu tohoto slavnostního aktu rozbije kmotra slavnostně láhev šampaňského o příď lodi, aby tak zajistila plavidlu a jeho cestujícím a majitelům štěstí.
Jiným námořním zvykem je tzv. Coin Ceremonial. Během tohoto mincovního ceremoniálu se v raných fázích stavby lodi umístí 1 či 2 mince do kýlu lodi, aby plavidlu požehnali a zajistili mu štěstí. Oba obřady mají velice dlouhou tradici, založenou staviteli lodí v dobách, kdy námořní lodě byly hlavním dopravním prostředkem pro přepravu drahocenného zboží mezi kontinenty a kdy musely čelit nepřízni počasí i útokům pirátů a jiných nepřátel.

Zpěvačka Katy Perry jako kmotra naplní dlouholetou námořní tradici požehnání a oficiálního pojmenování lodi Norwegian Prima, první plavidlo z objednaných šesti moderních plavidel ve třídě Prima. Během slavnostního křtu dne 27. 8. 2022 vystoupí Katy Perry se svým velkolepým hudebním představením. Poté Norwegian Prima vypluje na svou inaugurační plavbu z islandského Reykjavíku a zamíří do Amsterdamu.

Loď Norwegian Prima

Výletní plovocí resort Norwegian Prima je nejžádanějším plavidlem společnosti, jaké kdy bylo spuštěno. Poskytne prvotřídní služby, promyšlený design, návštěvu nezapomenutelných destinací a bezkonkurenční zážitek pro hosty.

Během pobytu na palubě lodi mohou hosté relaxovat na palubě Ocean Boulevard, kde si uvědomí, že oceán nebyl nikdy blíže díky "nekončícím se bazénům" se skleněnými stěnami, projít se po proskleném mostě Oceanwalk s úchvatným výhledem na oceán, mohou si vychutnat mezinárodní kuchyni v luxusních prostorách Indulge pod širým nebem nebo si odpočinout ve venkovní zahradě se sochami The Concourse od známých umělců Davida Harbera a Alexandra Krivosheiwa. Ideální zátiší pro fotografování a zveřejňování na sociální síti Instagram!

Nejluxusnější apartmánový komplex The Haven nabízí luxusně vybavené a prostorné ubytování s přístupem ke všemu, co loď nabízí, včetně osobních služeb kajutového komorníka, který je k dispozici 24 hodin denně. Kromě toho poskytne úplné soukromí a klid na opalovací terase speciálně vyhrazené pro bazény, lehátka a lázeňské služby se saunou.

Společnost NCL představila nové kulinářské a nápojové nabídky, nyní dostupné na lodích Norwegian Prima a Norwegian Viva. Resort The Metropolitan je zaměřen na udržitelnost a jeho mimořádně luxusní restaurace Palomar se specializuje na servírování středomořských specialit.

Plavby lodí Norwegian Prima

Od srpna 2022 nabídne Norwegian Prima inaugurační plavby po severní Evropě. Poté se přesune ze Southamtonu do New Yorku a odtud nabídne plavby na oblíbené Bermudy. Od podzimu 2022 jsou v plavebním kalendáři naplánované týdenní karibské trasy z texaského Galvestonu či Miami. Do severní Evropy se toto úžasné plavidlo vrátí zase na jaře 2023.
Většinu hostů této společnosti tvoří Američané, oblíbený je cenový koncept Free at Sea, kdy si host za příplatek vybere pro svou plavbu benefity, které vyhovují právě jemu.

  VYHLEDEJ PLAVBY NORWEGIAN PRIMA 

Zdroj: Tisková zpráva Norwegian Cruise Line, Miami, 17. března 2022

Zpět do blogu