Plavby na 8 soukromých ostrovů Karibiku

Soukromé ostrovy výletních lodí jsou nejnovějším tahákem hlavních výletních lodních společností. Hosté plovoucích resortů zjevně milují odpočinkový plážový den na ostrově nebo v soukromém letovisku v atraktivním Karibiku nebo na Bahamách, takže mnoho výletních tras je nyní zahrnuje jako přístav.

Zatímco některé soukromé ostrovy vypisují pro výletní plavby složitá a přísná výběrová řízení na povolení vylodění hostů na břeh, jiné výletní společnosti investovaly miliony do vývoje bezpečných přístavních mol pro kotvení velkých výletních lodí.

Kolik stojí den na soukromém ostrově

Při plavbě může být váš ostrovní zážitek zcela zdarma. Nicméně, stejně jako většina přístavů, pokud chcete ze svého dne vytěžit maximum, je dobré si zarezervovat nějaké volitelné zážitky nebo nezapomenutelné výlety.

Každý soukromý výletní ostrovní resort nabízí dostatek bezplatných plážových lehátek, bazény ve tvaru laguny, organizované aktivity a různé herní plochy. Pokud si chcete pronajmout luxusní soukromou chatku s lednicí, lehátky, plážovými plováky a bezplatným občerstvením, musíte si ji předem rezervovat. Očekávejte, že za toto privilegium zaplatíte mezi 299 a 1500 $.

Prohlídky s průvodcem, výlety lodí, výlety za šnorchlováním a potápěním, visuté dráhy zip-line, půjčovny kajaků a paddleboardů a další soukromé výlety po ostrově si můžete objednat předem prostřednictvím palubních aplikací. Pokud chcete nakupovat na místních trzích, kde se prodávají ručně vyráběné řemeslné výroby a suvenýry, budte potřebovat hotovost (USD).

Soukromé ostrovy lodních společností jsou nejlepším způsobem, jak bezpečně navštívit karibský ostrov. Letoviska mohou navštívit pouze výletní lodě. Zaměstnanci jsou prověřeni lodními společnostmi a veškeré jídlo a pití se nosí na břeh z lodi, aby bylo zajištěno dodržování nejvyšších standardů kvality. Vyhnete se tak trablům s kapsáři či neférovými taxikáři.

Náš stručný přehled vám možná napoví při výběru destinace plavby.

Plavby na Coco Cay

Perfect Day at CocoCay, zeměpisně Little Stirrup Cay, je jedním z novějších soukromých ostrovů na Bahamách, který je ve vlastnictví Royal Caribbean a využívají ho také jejich sesterské výletní společnosti – Celebrity a Azamara.

Dostat se na břeh je velmi rychlé a snadné díky novému molu přidanému v roce 2019. To je velká výhoda pro ty, kdo mají děti v kočárku nebo lidi s omezenou pohyblivostí.

Na tomto privátním ostrově je nejvíce zábavních atrakcí. Úžasný aquapark nabízí mokrou a divokou zábavu, včetně vodních trampolín a 41 m dlouhého tobogánu Daredevil’s Peak a největšího bazén s umělými vlnami. Děti mohou strávit den v bezplatném areálu Splashaway Bay, kde si mohou užívat bazény a skluzavky, vodní děla a kbelíky s vodou. V Chill Island najdete celou řadu vodních sportů včetně šnorchlování a potápění, půjčovny vodních skútrů a paddleboardů. Skvělou atrakcí je také vzlet balónem nad ostrov. Stinné houpací sítě poskytují krásný způsob, jak si číst a odpočívat, ještě dokonalejší plážový zážitek garantuje luxusní přístřešek cabana.

Plavby na Half Moon Cay

Bahamský ostrov Half Moon Cay, vlastněný společností Carnival Corp a navštěvovaný loděmi Holland America a Carnival Cruises, je proslavený svojí nádhernou 2 míle dlouhou pláží s měkkým bělavým pískem. Oblíbenou aktivitou je jízda na koni po pláži. Klimatizované plážové altánky s vířivkami a službou soukromého komorníka vytvářejí luxusní ostrovní zážitek, i když je to jen na jeden den!

Velká část ostrova a jeho pobřeží je chráněnou rezervací s výskytem stěhovavých ptáků a s bohatým podmořským životem.

Plavby na Castaway Cay

Tento soukromý bahamský výletní ostrov vlastněný Disney Cruise Line je ideální pro děti, neboť má vynikající dětský klub s různými aktivitami. Rodiče odpočívají a mohou se věnovat svým zájmům. K dispozici je také hřiště Spring-a-Leak a plovoucí plošina Pelican’s Plunge s otočnými skluzavkami. Disney tak zde, stejně jako na palubách svých lodí, nabízí kouzelný zážitek pro všechny věkové kategorie. V hledáčku výletníků je také pošta, z které můžete posílat pohlednice rodině a přátelům se speciálním poštovním razítkem Disney Castaway Cay.

Plavby na Great Stirrup Cay

Great Stirrup Cay, vlastněný společností Norwegian Cruise Line, je soukromý výletní ostrov o rozloze 108 ha na ostrovech Berry Islands na Bahamách. Navštěvují ho také lodě Oceania a Regent Seven Seas.

Výhodou ostrova je, že má hned tři pláže, kde si každý najde to své. Rodiny ocení plovoucí aquapark, zahradu podvodních soch pro šnorchlování a nonstop centrum zábavy. Oázu luxusu nabízí exkluzivní Silver Cove s luxusními vilami, soukromou pláží, houpačkami nad vodou a šampaňským barem Moet.

Toto je jediný výletní ostrov, který nabízí plavbu s prasaty! Další zajímavostí jsou dva majáky – funkční maják postavený v roce 1863 a nový maják postavený tak, aby poskytoval základnu pro vzrušující visutou dráhu zip-line.

Plavby na Ocean Cay MSC Marine Reserve

Velkou pýchou oblíbené italské společnosti MSC, je Ocean Cay Maritime Reserve, otevřený v roce 2019 na Bahamách. Ostrovní ráj má 8 písečných zátok a působí tu centrum ochrany přírody. V současné době tu je povoleno kotvení pouze jedné lodi denně, aby se zabránilo přeplnění pláží. Hosté si oblíbili tradiční přehlídku Junkaroo s místními pestře oděnými tanečníky a laserovou show Lighthouse s 23 000 pulzujícími LED světly.
Přesuny po ostrově usnadňuje bezplatný vláček. K dispozici je exkluzivní areál Yacht Club se soukromou restaurací a barem, oáza pro hosty ubytované v kajutách Yacht Clubu.
Čtěte také: Přístavy - Ocean Cay MSC Marine Reserve

Plavby Princess Cays

Ma nejjižnějším cípu bahamského ostrova Eleuthera najdete Princess Cays, soukromý výletní ostrovní resort vlastněný společností Princess Cruises a využívaný také pro lodě Carnival Cruises, dceřinné společnostmi Carnival Corporation. I zde je povoleno kotvení pouze jedné výletní lodě denně. Ostrov obklopuje korálový útes, takže během šnorchlování je opravdu na co koukat.
V resortu se nabízí spoustu vodních sportů včetně jízdy na kajaku, banánovém člunu, paddleboardech či vodních kolech. Děti si mohou pohrát ve vyhrazeném dětském koutku Pelican’s Perch se stinným hřištěm a mělkým bazénem. Naopak prostor Sanctuary je útočištěm pouze pro dospělé s vlastní soukromou pláží.

Hosté využívají nejvíce hlavní pláž, někteří se vydají na jižní stranu ostrova, kde si mohou užít klidnější pláž. Některá místa jsou však kamenitá, takže boty do vody se budou hodit.

Plavby na Harvest Caye

U pobřeží Belize ve Střední Americe leží malý ostrov Harvest Caye, vlastněný společností Norwegian Cruise Line. Pýchou ostrova je rozlehlá 7 ha písečná pláž s krásnou lagunu s vodopádem a vodním barem. Velkou adrenalinovou atrakcí jsou visutá lanovka Flightline Zip o délce 1300 stop a tandemový parasailing. Milovníci přírody mohou obdivovat původní ptáky jako ary šarlatové a tukani kýlozobí v závěsných voliérách nebo motýly v Butterfly Sanctuary. Tato výletní ostrovní destinace nabízí fantastické možnosti šnorchlování a potápění na druhém největším útesu na světě.

Jídlo a nápoje se kupují samostatně nebo se můžete vrátit na loď a povečeřet na palubě. Návrat na loď je pohodlný, neboť kotví přímo u mola.

Plavby na Labadee

Soukromé plážové letovisko Labadee najdete na severním pobřeží Haiti. Vlastní ho společnost Royal Caribbean International již od 80. let minulého století a bylo vylepšeno o molo pro snadné vylodění.

Karibské letovisko má 4 různé pláže, z nichž každá má svou vlastní atmosféru. Nellie’s Beach je nejklidnější, stojí tu chatky a plážové bungalvy, zatímco Adrenaline Beach je srdcem dění. Vévodí mu Aquapark Arawak s nafukovacími trampolínami a tobogány. Visutá dráha Zip-line Dragon’s Breath je jedním z nejdelších "zipů" nad vodou na světě. Má tři stupně začínající ve výšce 792 m nad mořem a dosahuje rychlosti až neuvěřitelných 80 km/h. Další úžasnou jízdu lze zažít na horské dráze Dragon’s Tail Coaster, kde řidiči v jednotlivých autech sjíždějí z výšky 207 m. Tato jízda v alpském stylu probíhá nad deštným pralesem a jezdci mohou ovládat rychlost brzděním.
Jak můžete vidět, Labadee je perfektní soukromý výletní ostrov pro milovníky vzrušení.

Zdroje videí: YouTube, kanlály lodních společností

Zpět do blogu