Nový terminál v Miami pro plavby lodí MSC

Cruise Division společnosti MSC Group dnes položila základy svého obřího terminálu pro výletní lodě v kalifornském Miami za 350 milionů dolarů, který bude po otevření největším v Severní Americe. Předpokládá se, že nový terminál bude dokončen do konce roku 2023.

Čtyřpatrová budova se čtyřmi naloďovacími můstky bude schopna pojmout až 36 000 cestujících denně. U přístavního mola bude dostatek místa pro kotvení až 3 výletních lodí nejnovější generace současně.

Projekt umožní společnosti MSC Cruises posílit svou přítomnost na severoamerickém trhu a přilákat více mezinárodních cestovatelů na dovolenou v Karibiku.

Cruise Division společnosti MSC Group a italský stavitel lodí Fincantieri oznámili v červenci 2021 partnerství, v jehož rámci Fincantieri Infrastructure postaví nejmodernější zařízení, které bude mít pozoruhodný design, stvořený globální architektonickou firmou Arquitectonica.

Nový terminál bude schopen pojmout největší a ekologicky nejpokročilejší výletní lodě MSC Cruises, včetně její současné vlajkové lodi, MSC Seashore, a budoucích lodí třídy World Class na zkapalněný zemní plyn. Většina lodí kotvících v novém terminálu v Miami se bude moci připojit k místní pevninské elektrické síti v souladu s ekologickými plány na provoz přístavu Miami.

Angelo Capurro, výkonný ředitel MSC Cruises, k tomu poznamenal: „Nový terminál v Miami představuje náš závazek zlepšit naše atraktivní plavby po Karibském moři pro hosty z východní Evropy, Izraele a Turecka, kteří si tento zážitek užijí ještě předtím, než vstoupí na palubu našich lodí. Je to také součást naší velké ambice nasadit některé z našich nejmodernějších a ekologicky nejpokročilejších lodí na trasy z Miami. Součástí itinerářů těchto plaveb bude i celodenní zastávka na našem úžasném soukromém ostrově Ocean Cay MSC Marine Reserve."

Související zprávy:
Ocean Cay MSC Marine Reserve - vylíhly se první želvy
Plavby na 8 soukromých ostrovů Karibiku
Přístav Miami - Cruise Terminals
Plavby lodí MSC Saashore s novým zábavním programem

Převzato: Tiskové zprávy MSC Cruises, Ženeva, Švýcarsko, 10. března 2022
Foto: MSC Cruises - Press releases

Zpět do blogu