Na plavbách MSC vás obslouží robot

Společnost MSC Cruises dnes odhalila podrobnosti o fascinujícím futuristickém klubu hvězdných lodí MSC spolu s robotem Robem, prvním humanoidním robotickým barmanem na moři. Rob bude obsluhovat v klubu MSC Starship Club, který najdete na nejnovějších lodích flotily: MSC Virtuosa.


Zdroj videa: YouTube, kanál MSC Cruises

MSC Starship Club

Společnost MSC Cruises neustále hledá inspiraci, aby byly zážitky hostů jedinečné a nezapomenutelné. Tato nejnovější inovace vyžaduje špičkovou robotiku a digitální technologie, které přetvářejí tradiční barový zážitek. Tento nový tip baru je inspirovaný vizí MSC Cruises o vesmírné lodi budoucnosti, MSC Starliner One, umožňují nejmodernější technologie určené k vytvoření futuristické atmosféry. Patří sem 3D hologramy, digitální umělecká stěna a 12místný digitální interaktivní stůl, který dává hostům možnost prozkoumat vesmír pomocí vlastní galaktické prohlídky.  Klub MSC Starship se připravoval téměř šest let. Během této doby spolupracovala společnost MSC Cruises s předními odborníky na robotiku a automatizaci, interiérový design i zábavu a digitální zážitková řešení. Výsledkem je ROB, přenášející hosty doslova do jiného světa.

Robot ROB

Čistě bílý barman ROB přichází z Marsu a rozhodl se své schopnosti přednést výlučně ve službách MSC. Rob bude míchat a podávat své drinky tak, jak by to dělal lidský barman. Není to chladný robot, má rád vzájemnou interakci s lidmi, je to humanoid, který dokáže komunikovat, měnit výraz tváře a pokud má náladu, předvádí své taneční kreace. Pozornost si velmi užívá. Je vtipný, vypráví o vesmírných zážitcích, dává hádanky. Velmi přirozeným způsobem hýbe rukama, hlavou a tělem. Když se Rob nevěnuje přípravě nápojů, rád sleduje okolí, rozpoznává kolemjdoucích hosty, pozdraví se jim.

Rob komunikuje v 8 jazycích - anglicky, italsky, španělsky, francouzsky, německy, brazilsky, portugalsky, čínsky a japonsky - podle toho, jaký jazyk si klient vybral při objednávce.

Robotický prostor je plně automatizovaný na kompletní přípravu a výdej nápojů. Je vybaven bezpečnostními prvky: bezpečnostní sklo a bezpečnostní laserové bariéry. Všechno je nastaveno v souladu s protokolem o bezpečnosti a ochraně zdraví, menu bude dostupné z chytrého telefonu klienta.

Poté, co si hosté objednají nápoj, se Rob pustí do práce a využije všechny své robotické schopnosti na přípravu koktejlů - nalévání destilátů, džusů a sirupů,  protřepání, míchání směsí i zdobení. Rob takto dokáže připravit působivou škálu koktejlů. Pomocí svého LED obličeje vyjadřuje emoce, aby si hosté mohli během popíjení svého drinku vychutnat jeho vystoupení. Stav přípravy koktejlu se bude zobrazovat na digitálních monitorech a současně LED pásky přenesou hosta do kosmického světa. Kosmické koktejly se podávají ve futuristických sklenicích, které si hosté mohou zakoupit jako suvenýr.

Převzato z tiskové zprávy MSC, Ženeva, Švýcarsko - 11. února 2021, ST

 

Zpět do blogu